Trouwringen sets

Een set trouwringen

Een trouwring staat niet op zich. Net zoals het bruidspaar zelf, vormt hij een paar. Ideaal voor een huwelijk is een set trouwringen. Bij het ontwerp kan dan rekening gehouden worden dat de stijl van de ringen compleet compatibel of complementair zijn aan elkaar. Zo kunt u kiezen voor een set trouwringen die volledig bij u past.

Hoe kiest u een set trouwringen

Wanneer u kiest voor de set trouwringen die uw voorkeur wegdraagt, doet u er goed aan om voor een stijl te kiezen waar u zich beiden in kunt vinden. Zo kan het voorvallen dat de ene partner voor klassiek kiest, en de andere partner voor hedendaags. Dit komt u misschien vreemd voor, maar dit hoeft helemaal geen bezwaar te zijn. Er zijn verschillende designs mogelijk die twee stijlen combineren tot een uniek geheel.

Materiaal

Trouwringen worden meestal vervaardigd uit edelmetaal. Veelal wordt voor 18 karaats goud gekozen. Vervolgens hebt u nog de keuze voor witgoud, geelgoud, ros├ęgoud, of een ring uit twee kleuren van hetzelfde metaal. Hoewel goud het meest klassieke materiaal is voor een trouwring, hebt u nog andere mogelijkheden zoals zilver of platina.

Klassiek

Een klassieke set trouwringen kan vervaardigd worden uit massief metaal, maar tegenwoordig wordt er ook vaak voor een ingezet edelsteentje gekozen zoals een diamant. Deze kan in verschillende vormen geslepen worden voor de ring van de vrouw. De ring voor de man wordt meestal massief gelaten.

Modern

Moderne trouwringen zien er meestal iets robuuster uit dan klassieke ringen. Het edelmetaal wordt vaak bewerkt met siergroeven waardoor het ontwerp van een set trouwringen nog meer karakter krijgt en aangepast kan worden aan de persoonlijkheid van de drager. Ook hier kan bij de damesringen geopteerd worden voor het inzetten van een edelsteentje zoals een diamant.

Solitaire ringen

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het hier ook over een set trouwringen. De term solitair duidt op het feit dat in de ring 1 soort diamant verwerkt wordt of opgezet wordt op een opzetstuk.

Brede ringen of dunne ringen

Of het nu gaat over klassieke ringen, moderne ringen of solitaire ringen, maakt niet veel uit. Het valt direct op: hedendaagse trouwringen zien er veel robuuster uit dan ringen van pakweg 60 jaar geleden. Dat wil niet zeggen dat u niet meer zou kunnen kiezen voor iets dunnere ringen met het klassieke uiterlijk uit de tijd van toen. U hebt nu gewoon veel meer keuze, en dat is alleen maar goed.