Platina verlovingsringen

Verlovingsringen zijn bijzonder. Met een verlovingsring viert u uw liefde, en mogelijk wordt het later ook uw trouwring. Daarom verdient u enkel het beste. Met een platina verlovingsring hebt u alvast een prima keuze gemaakt die velen u zullen benijden.

Een set platina verlovingsringen

Omdat u met platina verlovingsringen voor uw grote liefde kiest, worden deze ringen meestal in een set van twee vervaardigt. Daarom is het belangrijk dat u voor een genre van ring kiest dat door u beiden gesmaakt kan worden. Platina is erg duurzaam en gaat een leven lang mee. Dit is een prima eigenschap wanneer u ervoor kiest om van uw verlovingsring op termijn ook uw trouwring te maken.

Toch een aparte verlovingsring?

Kiest u ervoor om een aparte ring te dragen als teken van uw verloving en nadien over te gaan tot een trouwring? Dan is platina zeker een goede keuze volgens ons. Volgens ons is platina de perfecte opstap naar goud. Wanneer u hiervoor kiest, moet u wel zeker zijn dat u de platina verlovingsring aan de andere hand draagt dan diegene die u voor de trouwring had voorzien.

Platina ring met edelstenen

Een platina ring wordt vaak ingezet met edelstenen. Dit kan de rondom de hele ring gebeuren of om enkel een accent te voorzien. De keuzemogelijkheden zijn hier groot, maar het resultaat is altijd even verfijnd. Toch kan de illusie ontstaan dat uw verlovingsring uit edelstenen is gemaakt in de plaats van platina.

Solitaire platina verlovingsring

Wanneer u de edelstenen niet wil laten overnemen, dan is het wellicht een goed idee om een kleiner steentje op de ring te laten opzetten. Zo krijgt u een verfijnd detail dat duidelijk laat zien dat de ring wel degelijk uit platina is gemaakt, maar dat het steentje niet uit het oog mag worden verloren. Dit creƫert het perfecte evenwicht voor een geslaagde platina verlovingsring.

Een massieve platina verlovingsring

Platina is eveneens geschikt als edelmetaal voor een massieve ring. Hierbij kunt u kiezen voor een glanzende afwerking waarbij het metaal schittert, of voor speciaal graveerwerk voor een uniek effect ter gelegenheid van uw verloving. Dit is een erg klassiek model van verlovingsring dat ook enige gelijkenis vertoont met een trouwring. We zien dit model dan ook zowel als verlovingsring en als trouwring. Het is mogelijk om deze ring eerst als teken van uw verloving te dragen en nadien ter gelegenheid van uw huwelijk er de trouwdatum te laten ingraveren.