Moderne verlovingsring

De huidige samenleving is steeds in verandering, en met verlovingsringen is het niet anders. Ook juwelen gaan met hun tijd mee. We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen zich kan vinden in klassieke solitaire verlovingsringen van goed met een opgezet diamantje.

Een alternatief voor de klassieke verlovingsring.

Wie niet van goud en edelstenen houdt, of deze simpelweg niet kan betalen, beschikt over meerdere keuzes wanneer het gaat over een moderne verlovingsring. In plaats van goud kun je namelijk ook kiezen voor zilver, roestvrij staal of titanium. In plaats van een diamant kunt u kiezen voor zirkonium of andere stenen. Moderne verlovingsringen bieden veel ruimte m.b.t. de keuze van materialen en de verwerking ervan.

Zilver verlovingsring

Met zilver kunt u voor moderne verlovingsringen alle kanten uit. U kunt kiezen voor fijne en kunstige draadringen of brede en stoere gegraveerde ringen. Wanneer u wenst, kunt u een steentje laten inzetten op opzetten

Roestvrij staal

Roestvrij staal is een prima metaal om een moderne en praktische verlovingsring uit te vervaardigen. Het materiaal is duurzaam en stevig, zodat de ringen ook tijdens het werk gedragen kan worden. Verlovingsringen uit roestvrij staal zien er meestal ook vrij modern uit, en zijn zeker een alternatief voor wie zich niet kan vinden in klassieke verlovingsringen. Verlovingsringen uit roestvrij staal worden vaak versierd met kunstige graveringen.

Titanium

Titanium is het materiaal bij uitstek voor moderne verlovingsringen. Het is zowel duurzaam als licht en kan ook tijdens het werk gedragen worden. Personen die lijden aan een huidallergie zullen ontdekken dat titanium voor hen uiterst geschikt is om gedragen te worden in geval u een gevoelige huid hebt. Moderne verlovingsringen uit titanium onderscheiden zich door grijstinten in combinatie met een bruine glans, waardoor ze compatibel zijn met andere edelmetalen en bijvoorbeeld ook samen gedragen kunnen worden met goud.

Andere materialen

Heb je het misschien niet zo bekeken op metaal? Hou je liever van andere materialen zoals halfedelstenen en kristallen. Ben je op zoek naar verlovingsringen die zouden kunnen passen bij een new age of alternatieve lifestyle? Dan kunt u waarschijnlijk wel uw gading vinden in winkeltjes die gespecialiseerd zijn in deze onderwerpen. Materialen zoals aquamarijn, amethist of bergkristal liggen misschien niet zo voor de hand, maar kunnen volgens ons verwerkt worden tot prachtige moderne verlovingsringen. Verlovingsringen zijn belangrijk en worden als het goed is, een leven lang gedragen. Daarom is het meer dan belangrijk dat u zou kunnen kiezen voor een materiaal waar u en uw partner zich goed bij voelen.