Klassieke verlovingsring

De verlovingsring is een bijna even klassiek gegeven als de trouwring zelf. Toch is het voor veel mensen niet altijd duidelijk wat het verschil is tussen een verlovingsring en een trouwring. En, eerlijk gezegd, is het niet altijd mogelijk om duidelijk aan te duiden of een ring een trouwring dan wel een verlovingsring is.

Verloofd? Getrouwd?

Voor de zekerheid leggen we nog een keertje uit wat het verschil is tussen verloofd zijn en getrouwd zijn. In de praktijk ben je verloofd van zodra je partner je de vraag gesteld heeft of je met hem of met haar wil trouwen. De verlovingstijd loopt in de praktijk vanaf het positieve antwoord van de partner tot aan de huwelijksdag zelf. Om deze intentie kracht bij te zetten, en het heugelijke feit te vieren, dragen verloofden een verlovingsring.

Wat is een klassieke verlovingsring?

Met een klassieke verlovingsring laten twee partners aan de wereld zien dat zij verloofd zijn, en daar trots op zijn. Klassieke verlovingsringen zijn mooie ringen die ietsje bescheidener en minder formeel zijn dan de trouwringen, maar duidelijk de liefde van de beide partners bezegelen.

Klassieke verlovingsringen worden gekenmerkt door hun traditionele stijl. Dit is een stijl waarmee u weinig risico loopt, omdat iedereen er zich in kan terugvinden. Klassieke materialen voor dit soort van ringen zijn goud en een opgezet diamantje dat opvalt omdat het op een verhoogd stukje van de ring wordt gezet. Vaak wordt een solitaire ring als verlovingsring gebruikt. Een klassieke verlovingsring schittert dan ook door zijn eenvoud, en gaat net zoals een trouwring een levenlang mee.

Hoe draag je een klassieke verlovingsring

Uiteraard is het duidelijk dat de klassieke verlovingsring niet aan dezelfde vinger of dezelfde hand gedragen wordt als de trouwring. Aan welke vinger of aan welke hand dit dan wel gebeurt, is afhankelijk van de streek, het land, of de stad waar je woont, of in sommige gevallen ook van je godsdienst.

Wanneer jij en je partner helemaal niet zeker weten hoe je je verlovingsring kunt dragen, dan is het belangrijk om bij je familie te rade te gaan. In dit geval geldt, dat grootmoeders raad vaak de beste is.

Waar een klassieke verlovingsring kopen?

Een klassieke verlovingsring kun je het best bij een juwelier of een juwelenontwerper uit de buurt kopen. Je kunt er de ringen ook fysiek passen, en wanneer nodig kunnen de ringen aan je ringmaat aangepast worden. Aan klassieke verlovingsringen hangt meest een bepaald prijskaartje, maar je krijgt er heel veel kwaliteit voor terug!