Gouden verlovingsring

Waarom niet meteen voor het beste gaan ? Er zijn mensen die goud voorbehouden voor het echte werk, namelijk de trouwringen. Maar is voor je verlovingsfeest niet enkel het beste goed genoeg? Laat de liefde van je leven zien dat je echt van hem of haar houdt en ga resoluut voor goud!

Aan iedere vinger een gouden ring

We gaan er meestal vanuit dat we ringen gewoonlijk aan de ringvinger van onze linkerhand dragen. Toch geeft de vinger waar de ring aan gedragen wordt, een bijzondere betekenis. Dit is zeker het geval bij de verlovingsring. Meestal wordt er tegenwoordig niet meer bij stilgestaan. Toch bestaan er binnen verschillende culturen overgeleverde afspraken en regels over. Het probleem bij deze regels is, dat er weinig overeenstemming te bespeuren valt. In de ene cultuur zal de verlovingsring aan de linkerhand gedragen worden, bij de andere dan weer aan de rechterhand. Wanneer u echt het spoor bijster bent, blijft slechts een regel overeind: wie de verlovingsring aan de rechterhand draagt, draagt de trouwring aan de linkerhand en omgekeerd.

Gouden verlovingsring: eenvoud blijft troef

Uiteraard is je verloving een belangrijke gebeurtenis, en is het de bedoeling dat je gouden verlovingsring deze feestelijke gebeurtenis flink in de kijker zet. Toch is het belangrijk dat een verlovingsring er eenvoudig maar sierlijk en een beetje frivool uitziet. Wat had u gedacht van een fijne gouden ring met een klein, bescheiden ingelegd steentje? Afhankelijk van uw voorkeur kunt u kiezen voor witgoud, geelgoud of roségoud.

De kwaliteit van het goud

De kwaliteit van het goud wordt uitgedrukt in karaat. Voor juwelen wordt vaak gewerkt met 18-karaatsgoud. Maar u kunt ook kiezen voor 14-karaatsgoud.

De ruwheid van natuurlijk materiaal

De tijd dat verlovingsringen er onberispelijk glad moesten uitzien, lijkt voorbij te zijn. De nieuwste trend is te kiezen voor natuurlijke materialen. Uiteraard is goud een natuurlijk materiaal, maar soms ziet het er zo gepolijst uit, dat niet langer meer zichtbaar is hoe natuurlijk het wel is. Een aantal juweliers en ontwerpers kiest er momenteel voor om te materialen zo te bewerken dat ze er een beetje ruig en ruw blijven uitzien. En het moet gezegd, het resultaat hiervan is vaak verbluffend.

Symbolisch goud

Ook al kiezen steeds meer mensen voor zilver voor een verlovingsring, goud blijft de topper bij uitstek, en misschien wel het edelmetaal van de liefde. Immers, we zeggen niet voor niets een hart van goud.